Solfilm & Solskyddsfilm Stockholm

Expertlösningar för UV-skydd & energieffektivitet

– för trygga, pålitliga och smarta solskyddslösningar!

INSTALLATION – CERTIFIERADE – NÖJD KUNDGARANTI

Vill veta merFrågor & svar
Hanna Wahnberg
Hanna Wahnberg
2023-02-27
Använde mig av En Skylt Mälardalen AB för att sätta upp skyltar utanför våra mötesrum på kontoret och kan inte annat än säga WOW! Jättetrevliga, serviceminded och väldigt behjälpliga. Kan varmt rekommendera detta bolag!
Ana Nordenskiöld
Ana Nordenskiöld
2023-02-10
Proffsigt och supertrevligt bemötande + ett fantastiskt slutresultat. Jag kan verkligen rekommendera En Skylt i Mälardalen!
Viveka Nyman
Viveka Nyman
2023-01-26
Så trevliga och skickliga. Kan varmt rekommendera dom.
Natalie Holtenfalk
Natalie Holtenfalk
2023-01-10
Väldigt nöjd med både resultat och dialog. Då vi nyligen gjort en rebranding behövde vi ny foliering och hade lite problem med att få fram alla underlag i korrekt format, men det var inga problem för En Skylt som hjälpe oss att ta fram allt i rätt format. Mycket snabb återkoppling i dialog och resultatet är mycket bra. Proffsigt och snabbt! Kommer absolut vända mig hit igen nästa gång jag behöver hjälp med foliering eller annat som ni erbjuder!
R.G Fönsterputs
R.G Fönsterputs
2022-12-02
Vi använde oss av En Skylt Mälardalen AB för ett utbyte av solfilm och är toppen nöjda med dom. Allt från kommunikationen till slutfört arbete. Vi rekommenderar dom starkt.

Varför välja oss?
En Skylt Mälardalen

– Vi utför alla typer av jobb, stora som små.

Vi erbjuder professionell foliering och montering av solskyddsfilm, solfilm & dekaler bil samt dekor- och skyltreklam. Vårt företag har uppnått silverstatus hos UC, vilket indikerar en stark kreditvärdighet. Dessutom har vi blivit hedrade som Branschvinnare 2023 inom vår huvudbransch, vilket är en prestigefylld utmärkelse.

Minskar värme & isolerar kyla

Energi- & kostnadsbesparing

Skyddar mot UV-strålar

Minskar blekning av inredning

Se ut men inte in - Insynsskydd

Därför solfilm & solskyddsfilm

– energi-och kostnadseffektivt – installera solfilm!

Genom att välja solfilm kan du alltså dra nytta av Genom att välja solfilm kan du alltså dra nytta av dessa fördelar:

  • Skydd mot solens värme
  • Skydd mot skadlig UV-strålning
  • Energibesparingar och insynsskydd.

Det är en kostnadseffektiv lösning som kan förbättra både ditt boendekomfort och din inomhusmiljö.

Granö Martin (2014) Författare. handledare Skön Kim [Examensarbete, Distribuerade Energisystem] Undersökning av solskyddsfilmers påverkan på inomhustemperaturen sommartid. Länk>>

Fri konsultation
& prisförslag

– Vi hjälper dig från kontakt till färdigt solfilmsprojekt!

Är du intresserad av att installera solskyddsfilm på ditt hus, fastighet eller företagsfönster? Vi erbjuder en kostnadsfri konsultation och information för att ge dig en snabb och enkel överblick över sortiment och kostnader. Vi erbjuder alltid en transparent process utan överraskningar eller dolda avgifter.

Få gratis konsultation!

l

1. Kontakta oss

Fyll i formuläret eller ring oss direkt för att berätta om ditt solfilmsprojekt och få den hjälp du behöver av en certifierad solfilmsinstallatör.

2. Gratis prisförslag

Vi skräddarsyr en offert efter ditt solfilmsprojekt, inklusive hjälp med installation och montage av solskyddsfilmen.

3. Installation solfilm

Noggrant, snabbt och effektivt utför vi montage och arbete för bästa resultat. Vi är även tillgängliga för frågor och support efter installation.

Vad vi kan hjälpa dig med?

Hos Skylt Mälardalen i Stockholm kan vi hjälpa dig med montering och installation av solskyddsfilm. Upptäck vårt sortiment och få fantastiska resultat för både hemmet och företag

Få en kostnadsfri offert
och konsultation.

Fyll i kontaktformuläret eller ring och låt oss ta ett förutsättningslöst samtal om hur vi kan hjälpa er?

Vi hjälper dig hela vägen.

Lämna över arbetet till certifierad solfilmsinstallatör utför montage och installation av solfilm för alla typer av kunder, inklusive privatpersoner, Bostadsrättsföreningar, förvaltare och företag

Vi ger dig en
kostnadsfri offert.

Hör av dig till oss redan idag.

Fyll i vårt formulär och berätta vad du behöver hjälp med så återkommer vi med en offert till dig så snart vi kan.

Invänding

Utvändig

Hur vill du bli kontaktad?

Dina kontaktuppgifter

Vi kontaktar er inom 24 tim.

2 + 7 =

Gratis konsultation och prisförslag!

Fyll i formuläret så kontakta vi dig inom 24 timmar.

Certifierade

Branscvinnare 2023

100% nöjd kundgaranti

Investera i solfilm – energieffektivt och lönsamt! Installera solfilm som sparar både pengar och miljö. Fyll i formuläret idag.

Vanliga frågor & svar >>

Så fungerar det >>

FRÅGOR & SVAR

Solskyddsfilm
och solfilm för fönster

Vad är solfilm?

Solfilm för fönster är en tunn film som appliceras på glasytor för att minska solens värme och ljusinsläpp. Filmen består vanligtvis av flera lager polymerer och metallbeläggningar som reflekterar och absorberar solens strålar. Genom att installera solfilm på fönster kan man uppnå flera fördelar.

De tre viktigaste egenskaperna om solfilm för fönster är:

Energibesparingar: Solfilmen hjälper till att blockera och reducera solens strålar, vilket minskar värmeöverföringen genom fönstren. Detta bidrar till att hålla rummen svala under varma sommardagar och minska användningen av luftkonditionering, vilket kan leda till större energibesparingar. Solfilmen filtrerar också bort skadliga UV-strålar som kan bleka möbler och skada huden.

Estetiskt utseende: Solfilmen kan förbättra utseendet på fönstren och ge dem en elegant och enhetlig look. Det finns olika färger och nyanser att välja mellan, vilket ger möjlighet att anpassa utseendet efter den specifika stilen på byggnaden och i hemmet. Dessutom kan solfilmen erbjuda ett visst mått av integritet genom att minska insynen utifrån.

Enkel installation och underhåll: Solfilm för fönster kan enkelt installeras av professionella eller genom att följa tillverkarens instruktioner. Efter installationen kräver solfilmen vanligtvis minimalt underhåll. Det kan vara lämpligt att rengöra filmen med icke-abrasiva rengöringsprodukter och undvika skrapning med vassa föremål för att bibehålla dess utseende och prestanda.

Hur fungerar solfilm?

Solfilm för fönster fungerar genom att kombinera flera tekniker för att minska solens effekter på glasytor. Genom att använda olika material och beläggningar kan solfilmen utföra följande funktioner.

Reflektion: Solfilmen reflekterar en del av solens strålar tillbaka utomhus. Genom att reflektera bort ljus och värme minskas mängden som når in i rummet. Detta hjälper till att hålla rummen svalare och minskar behovet av luftkonditionering.

Absorption: Solens strålar kan absorberas av solfilmen, vilket gör att filmen blir varm istället för att släppa igenom värmen till rummet. Genom att absorbera värmeenergi kan solfilmen minska överhettningseffekten av solinstrålning.

UV-filtrering: Solfilmen är utformad för att blockera nästan hundra procent av de skadliga UV-strålarna som kan orsaka blekning av möbler och textilier samt orsaka hudskador. Genom att filtrera bort dessa strålar skyddar solfilmen både interiörer och människor från deras skadliga effekter.

Hur installeras solfilm?

Installationen av solfilm för fönster kan göras antingen av professionella installatörer eller genom att följa tillverkarens instruktioner för självinstallation. Processen kan variera beroende på solfilmens typ och storlek på fönstren. Varje typ av solfilm kan ha sina egna rekommendationer när det gäller appliceringsmetoder, torktider och eventuella speciella förberedelser.
Olika leverantörer kan kräva certifierade installatörer för att uppnå produktgaranti, men här är några allmänna steg:

Förberedelse: Rengör fönstren noggrant för att säkerställa att ytan är ren och fri från smuts, damm och fett. Använd en mild rengöringslösning, gummiskrapa och en mjuk trasa för att undvika repor.

Mätning och skärning: Mät fönstrets storlek och skär solfilmen något större än fönstrets dimensioner. Detta gör det möjligt att justera filmens placering och säkerställa fullständig täckning.

Applikation av solfilm: Fukta filmens limyta lätt med en vattenbaserad appliceringslösning och placera den på fönstret. Justera filmens position och släta ut eventuella veck och bubblor med en gummiskrapa eller liknande verktyg. Se till att filmen sitter jämnt och stadigt på fönstret.

Professionell installation: Om du inte är bekant med installationsprocessen eller har stora och komplexa fönster kan det vara fördelaktigt att anlita en professionell installatör. De har utbildning och expertisen för att säkerställa korrekt installation och som uppfyller leverantörens krav för att uppnå produktgaranti och ge bästa resultat.

Hur kan solfilm förbättra energieffektiviteten?

Solfilm för fönster kan bidra till att förbättra energieffektiviteten på flera sätt. Här är några sätt på vilka solfilm kan ha en positiv inverkan:

Minskad kylbelastning: Genom att blockera och reducera solens värmeöverföring genom fönster minskar solfilmen behovet av att använda luftkonditionering. Genom att hålla rummen svalare minskar energiförbrukningen och sparar kostnader över tiden.

Bättre isolering: Solfilmen fungerar som en extra isoleringsbarriär på fönster genom att minska värmeöverföringen. Detta kan bidra till att hålla rummen varma under kalla årstider och minska behovet av uppvärmning.

Ljusstyrning: Genom att kontrollera solens ljusinsläpp kan solfilmen minska bländning och reflektioner på skärmar och andra ytor. Detta kan förbättra arbetsmiljön och minska behovet av belysning under dagtid.

Vilka är fördelarna med att använda solfilm på fönster?

Användningen av solfilm på fönster erbjuder flera fördelar och positiva effekter. Här är några av de främsta fördelarna med att använda solfilm på fönster:

Värmereduktion: Solfilm minskar mängden värme som passerar genom fönstren, vilket hjälper till att hålla inomhusmiljön svalare under varma dagar. Detta minskar behovet av luftkonditionering och kan resultera i lägre energikostnader.

Skydd mot UV-strålar: Solfilm filtrerar bort skadliga UV-strålar från solen. Detta skyddar möbler, golv och inredning från blekning och skador orsakade av UV-ljus. Det hjälper också till att skydda huden mot skadliga effekter av UV-strålning.

Energibesparingar: Genom att minska värmeöverföringen genom fönstren kan solfilm bidra till att förbättra energieffektiviteten i byggnader. Minskat behov av luftkonditionering och bättre isolering kan resultera i betydande energibesparingar och lägre elkostnader.

Skydd för inredning: Solfilm skyddar inredning och inredningsdetaljer från att blekas eller skadas av direkt solljus. Detta kan förlänga livslängden på möbler, mattor, gardiner och andra objekt i rummet.

Solskydd och komfort: Genom att minska överflödigt ljus och bländning kan solfilm förbättra komforten i rummet genom att skapa en mer behaglig och jämn belysning. Detta kan också göra det lättare att se skärmar och undvika bländning på elektroniska enheter.

Behöver du en solfilmsinstallatör?

Fyll i vårt kontaktformulär eller ring och låt oss ta ett förutsättningslöst samtal om hur vi kan hjälpa er?

Senaste

Aktuellt

Wayfinding – Skyltar inomhus

Wayfinding – Skyltar inomhus

Wayfinding är ett begrepp som används för att beskriva navigering i olika miljöer. Det kan handla om allt från inomhusskyltar till orienteringssyltar och ligger ofta till grund för många sorters skyltar. Gemensamt för dessa är att de skapar ett visst grepp...

läs mer
Wayfinding för gallerior, flygplatser & offentliga miljöer

Wayfinding för gallerior, flygplatser & offentliga miljöer

Wayfinding är ett begrepp som används för att hjälpa människor att orientera sig och navigera i offentliga miljöer. Det handlar om att skapa tydlig och välorganiserad information så att besökare kan lokalisera ett mål och följa den bästa vägen dit. Om du är...

läs mer
Skyltguide för taktila skyltar

Skyltguide för taktila skyltar

Wayfinding - skyltar inomhus är det system som används för att leda personer genom en byggnad eller område. Systemet kan innehålla skyltar, kartor och andra typer av vägvisningssystem för att hjälpa folk till sina destinationer. Skyltar är ett av de mest...

läs mer
Z

Solskyddsfilm för fönster.

– till fastighet & fönsterfasad i Stockholm.

Det finns flera fördelar med att använda solskyddsfilm för kontor och butiker. Först och främst minskar filmen mängden värme som kommer in i lokalerna, vilket gör det mer behagligt för personal och kunder. Dessutom kan solfilm bidra till att minska exponeringen för UV-ljus, som kan skada möbler och konstverk. Solskyddsfilm är en mycket effektiv metod för att uppnå en balans mellan naturligt ljus och komfort i fastigheter.

Z

Lägre energikostnad med solfilm

– energi-och kostandseffektivt.

Genom att använda solskyddsfilm kan värmeinstrålningen minskas med över 85%, vilket resulterar i att temperaturen sänks och kostnaderna för att kyla ner lokalerna blir avsevärt lägre under de varma sommarmånaderna.

Solskyddsfilmen minskar också UV-instrålningen med upp till 99,9%, vilket är en av de främsta orsakerna till blekning av möbler, mattor och konstverk. Det är en vanlig missuppfattning att enbart UV-ljuset orsakar blekning, när faktum är att både värmen och det synliga ljuset också spelar en roll.

Z

Solfilm: Minska värmeinstrålning

– och skydda inredning och intreiör

Oavsett om ni behöver solfilm för ett enkelt fönster eller för hela byggnaden, så hjälper vi er att hitta den perfekta lösningen för ert projekt. Vi har lång erfarenhet av installation av solfilm på kontor och butiker i hela Sverige, och våra skickliga installatörer gör alltid ett noggrant jobb. Kontakta oss för att få ett kostnadsförslag redan idag.

Z

Fördelar med solskyddsfilm

– Orsaker till blekning

Utöver att reducera värme, skydda mot starka ljus och blekning har solskyddsfilmen också fördelen att den höjer utseendet på fastigheten. Genom att installera solskyddsfilm på fönstren får du en mer privat miljö samtidigt som du skyddar dig mot obehöriga som försöker titta in.

Kontakta oss för kostnadsfri konsultation och prisförslag. Vi hjälper dig hela vägen från kontakt till färdigt solfilmsprojekt.

 

5 fördelar med solskyddsfilm, även kallad fastighetsfilm

  • Minskar värmeinstrålning och kyla: Solskyddsfilm är utformad för att minska värmeinstrålningen genom fönstren med över 85%. Detta innebär att temperaturen inomhus kan sänkas avsevärt, vilket ger en behagligare inomhusmiljö, särskilt under varma sommarmånader. Samtidigt kan solskyddsfilm också isolera bättre, vilket minskar förlusten av värme under kallare säsonger och därmed bidrar till energieffektivitet.
  • Skyddar mot UV-strålar: Solskyddsfilm reducerar UV-instrålningen med upp till 99,9%. Detta är viktigt eftersom UV-strålar är en av de främsta orsakerna till blekning av möbler, mattor och andra inredningsdetaljer. Genom att installera solskyddsfilm kan du skydda dina värdefulla ägodelar från att förlora sin färg och kvalitet på grund av UV-ljusets skadliga effekter.
  • Insynsskydd och bevarande av privatlivet: Solskyddsfilm och även kallad spegelfilm fungerar som ett utmärkt insynsskydd. Genom att applicera spegelfilmen på fönstren kan du skapa en mer avskild och privat miljö. Samtidigt behåller filmen ett bra ljusinsläpp, vilket betyder att du kan njuta av naturligt ljus utan att behöva kompromissa med ditt privatliv.
    Skyddar mot hudskador: Solskyddsfilm hjälper till att skydda din hud mot starka UV-ljus. Genom att blockera UV-strålar, värme och starkt synligt ljus minskar solskyddsfilm risken för hudskador. Förutom att solskyddsfilm skyddar din hy, så skyddar solfilm även mot blekning av inredning och textilier. Detta gör att ditt hem eller kontor kan behålla sitt vackra utseende och värde under en längre tid.
  • Energi- och kostnadsbesparingar: Genom att installera solskyddsfilm på dina fönster kan du minska energiförbrukningen och därmed kostnaderna för att kyla eller värma ditt hem, kontor eller butik. Genom att blockera värmeinstrålningen minskar behovet av luftkonditionering eller uppvärmning, vilket kan leda till bättre inomhusklimat.

Skillnaden mellan invändig och utvändig solskyddsfilm

Invändig vs. utvändig solskyddsfilm: Skillnader och användningsområden.

Skillnader och användningsområden.

Skillnaden mellan invändig och utvändig solskyddsfilm ligger i placeringen av filmen på fönstret. Nedan beskrivs skillnaderna mellan invändig och utvändig solskyddsfilm:

Invändig solskyddsfilm: Invändig solskyddsfilm appliceras på insidan av fönstret, vilket innebär att filmen placeras mellan glaset och rummet. Denna typ av film kan användas för att minska värmeöverföring, blockera skadliga UV-strålar och minska bländning. Invändig solskyddsfilm är vanligt förekommande i bostäder, kontor och andra inomhusmiljöer där man vill ha solskyddsfördelarna utan att ändra utseendet på byggnadens exteriör. Läs mer här: https://solfilmsprodukter.se/solskyddsfilm/

Utvändig solskyddsfilm: Utvändig solskyddsfilm appliceras på utsidan av fönstret, vilket innebär att filmen placeras på utsidan av glaset och byggnaden. Denna typ av film kan erbjuda liknande fördelar som invändig solskyddsfilm, såsom värmeavvisning och UV-skydd, men den har även förmågan att blockera solvärme innan den når glaset. Utvändig solskyddsfilm kan vara fördelaktig i områden med hög solbelastning eller där det finns behov av att skapa estetiska effekter med byggnadens utseende från utsidan.

Det är viktigt att notera att den exakta effekten och prestandan av både invändig och utvändig solskyddsfilm kan variera beroende på glasets egenskaper och vilken specifik film som väljs.
För att få detaljerad information om hur mycket värme solskyddsfilm kan ta bort, kontakta En Skylt Mälardalen.

Proffs på solfilm till kontor, receptioner och kontorsfastigheter.

Oavsett om ni behöver solfilm för ett enkelt fönster eller för hela byggnaden, så hjälper vi er att hitta den perfekta lösningen för ert projekt. Vi har lång erfarenhet av installation av solfilm på kontor och butiker i hela Sverige, och våra skickliga installatörer gör alltid ett noggrant jobb. Kontakta oss för att få ett kostnadsförslag redan idag.

 

Solskyddsfilm för fastighet & fönsterfasad i hela Sverige.

Solskyddsfilm, som ofta kallas fastighetsfilm, är idealisk för fastigheter där ni vill förhindra att solens strålar kommer in.

Det finns flera fördelar med att använda solskyddsfilm för kontor och butiker. Först och främst minskar filmen mängden värme som kommer in i lokalerna, vilket gör det mer behagligt för personalen. Dessutom kan solfilm bidra till att minska exponeringen för UV-ljus, som kan skada möbler och konstverk. Solskyddsfilm är en mycket effektiv metod för att uppnå en balans mellan naturligt ljus och komfort i fastigheter.

 

Professionella installatörer av solskyddsfilm.
Solskyddsfilm känd som fastighetsfilm.

Solskyddsfilm, även känd som fastighetsfilm, är en fönsterfilm som kan användas på både bostäder och kommersiella byggnader för att minska värmen och hålla innetemperaturen. Vi kan hjälpa er med allt från små och enkla projekt till stora och komplexa projekt. Vi kan hjälpa er att hitta den perfekta lösningen för alla typer av projekt, oavsett om det handlar om en mindre lägenhet eller en större arena.

Lägre energikostnad med solskyddsfilm.

Solskyddsfilm minskar värmestrålningen med över 85 %, vilket ger svalare temperaturer och betydande besparingar på kylkostnaderna under de varma sommarmånaderna. Den absorberar också UV-strålar, som är en av de främsta orsakerna till att möbler bleknar, mattor och konst bleknar. Många tror att det inte bara är UV-ljuset som bleknar, utan även värme och synligt ljus

Snyggare fasad med solfilm

Även om solskyddsfilm ger ett bättre utseende och utmärkt avskildhet, släpper den fortfarande in en betydande mängd ljus. Ni får en mer privat miljö samtidigt som ni skyddas från oönskad insyn. Solskyddsfilm används på fönster för att skapa en optiskt klar barriär som skyddar mot solen. Fördelen med solskyddsfilm är att den inte går sönder och är lätt att byta ut.

Solskyddsfilm finns i många olika former och med olika egenskaper beroende på vad ni behöver. Vi är företaget med de mest nöjda kunderna eftersom vi tillhandahåller den bästa kvaliteten, professionell installation och utmärkt service.

Allt börjar med ett attraktivt kostnadsfritt prisförslag!

Vill ni veta mer om kostnaderna för Solskyddsfilm?

Det enklaste och snabbaste sättet att få ett prisförslag är att fylla i ett offertformulär. En kostnadsfri och icke-bindande offert skickas till er så snart som möjligt.

 

 

Samarbetspartners