Företagsskyltar för inomhus och utomhus – vilken passar ditt företag bäst?

Inledning

Att skapa ett unikt första intryck är avgörande för företag, och företagsskyltar spelar en nyckelroll i att representera varumärket och locka kunder. Medan den digitala världen fortsätter att utvecklas, är fysiska skyltar fortfarande viktiga för att markera närvaro och marknadsföra verksamheter. I den här artikeln kommer vi att utforska olika typer av företagsskyltar för både inomhus och utomhusbruk och undersöka vilken typ som bäst passar ditt företag.

Innehållsförteckning

 1. Introduktion
 2. Varför är företagsskyltar viktiga?
 3. Företagsskyltar för inomhusbruk
 4. LED-skyltar
 5. Neonskyltar
 6. Fasadskyltar
 7. Takskyltar
 8. Pyloner och stolpskyltar
 9. Obelysta skyltar
 10. Taktila skyltar
 11. Hänvisningsskyltar
 12. Digital signage (LED-displayer)
 13. Fordonsdekor och printdekor
 14. Wayfinding
 15. Kontrastmarkeringar
 16. Taktila ledstråk
 17. Företagsskyltar för utomhusbruk
 18. Varför är utomhusskyltar viktiga?
 19. Användningsområden för utomhusskyltar
 20. Val av material och design för utomhusskyltar
 21. Jämförelse mellan inomhus- och utomhusskyltar
 22. Faktorer att överväga
 23. Skräddarsydda lösningar för ditt företag
 24. Erfarenheter av företagsskyltning i Stockholm och globalt
 25. Fallstudie: Tomas Järund, Marknadschef Serneke Group AB
 26. Designa egna företagsskyltar online
 27. Anpassade skyltar för företaget
 28. Informativa skyltar och deras betydelse
 29. Design för en framgångsrik företagsskylt
 30. Gör din egen namnskylt till dörren
 31. Dörrskyltar och deras betydelse på arbetsplatsen
 32. Namnskyltar för dörrar och företag
 33. Valmöjligheter för dörrskyltar
 34. FLYERALARMs erbjudanden för både företag och privatkunder

Varför är företagsskyltar viktiga?

Företagsskyltar är mer än bara en identifiering av ett företag. De är en del av varumärket och fungerar som en visuell representation av företagets identitet och värden. Genom att skapa ett attraktivt och minnesvärt intryck kan företagsskyltar bidra till att öka kundtrafiken och generera försäljning. De spelar även en viktig roll i att guida kunder till företagets plats och ge dem en tydlig uppfattning om verksamhetens art.

Företagsskyltar för inomhusbruk

Inomhusskyltar är viktiga för att skapa en positiv första upplevelse när kunder kommer in i företagets lokaler. Här är några olika typer av företagsskyltar som används för inomhusbruk:

LED-skyltar

LED-skyltar är moderna och energieffektiva. De ger ett skarpt och tydligt budskap, vilket gör dem idealiska för att marknadsföra företaget inomhus.

Neonskyltar

Neonskyltar ger en unik och iögonfallande estetik. De skapar en nostalgisk känsla och kan vara ett utmärkt sätt att sticka ut bland konkurrenterna.

Fasadskyltar

Fasadskyltar placeras utanför företagets entré och är den första skylten som kunderna ser. Det är viktigt att de är informativa och attraktiva för att locka in kunder.

Takskyltar

Takskyltar är effektiva för att synas på avstånd och är särskilt användbara för företag belägna i högre byggnader.

Pyloner och stolpskyltar

Pyloner och stolpskyltar placeras ofta vid infarter eller parkeringsplatser och ger enkla riktlinjer för att hitta företaget.

Obelysta skyltar

Obelysta skyltar är eleganta och diskreta. De ger ett sofistikerat intryck och fungerar väl i en mer formell miljö.

Taktila skyltar

Taktila skyltar är utformade för att vara taktila och används ofta för att guida synskadade eller personer med nedsatt syn.

Hänvisningsskyltar

Hänvisningsskyltar hjälper kunder att hitta olika delar av företagets lokaler, såsom toaletter, mötesrum och receptionen.

Digital signage (LED-displayer)

Digital signage är dynamiska skyltar som kan ändras med aktuell information och marknadsföring.

Fordonsdekor och printdekor

Fordonsdekor används för att marknadsföra företaget på fordon och kan vara ett kraftfullt verktyg för att nå ut till en bredare publik.

Wayfinding

Wayfinding-skyltar ger riktning och hjälper kunder att hitta rätt i stora byggnader eller komplexa områden.

Kontrastmarkeringar

Kontrastmarkeringar används för att uppmärksamma farliga områden eller saker som kräver särskild försiktighet.

Taktila ledstråk

Taktila ledstråk hjälper synskadade att navigera säkert genom områden genom att erbjuda taktila ledstänger.

I slutet av företagsskyltar för inomhusbruk är det viktigt att förstå att olika företag kan ha olika behov. Det är därför avgörande att välja skyltar som bäst passar ditt varumärke och dina specifika krav.

Företagsskyltar för utomhusbruk

Utomhusskyltar spelar en central roll i att locka potentiella kunder och vägleda dem till företagets plats. Här undersöker vi varför utomhusskyltar är viktiga och vilka alternativ som finns tillgängliga:

Varför är utomhusskyltar viktiga?

Utomhusskyltar är den första interaktionen kunder har med ditt företag när de besöker din fysiska plats. En väl utformad skylt som speglar ditt varumärke ger ett positivt intryck och ökar sannolikheten för att kunder kommer in i din butik eller anläggning.

Användningsområden för utomhusskyltar

Utomhusskyltar kan användas för olika ändamål, inklusive att markera företagets plats, ge riktningar, visa öppettider, och marknadsföra produkter eller tjänster.

Val av material och design för utomhusskyltar

Det finns olika material att välja mellan för utomhusskyltar, inklusive aluminium, akrylglas och trä. Varje material har sina egna unika egenskaper och estetik, och valet av material bör övervägas noggrant baserat på ditt varumärke och platsens karaktär.

Jämförelse mellan inomhus- och utomhusskyltar

Både inomhus- och utomhusskyltar spelar en viktig roll i att marknadsföra företaget och vägleda kunderna. När du väljer mellan dessa två alternativ, här är några faktorer att överväga:

Faktorer att överväga

Placering: Tänk på var skyltarna kommer att vara placerade. Utomhusskyltar är utsatta för väderförhållanden och behöver vara robusta nog att klara av det.
Målgrupp: Fundera på vem din målgrupp är och vilken typ av skylt som bäst kommunicerar med dem.
Varumärke: Dina skyltar bör vara i linje med ditt varumärkes estetik och budskap för att skapa en enhetlig och minnesvärd upplevelse för kunderna.

Skräddarsydda lösningar för ditt företag

Varje företag är unikt och har sina egna behov när det gäller företagsskyltar. Genom att välja skräddarsydda lösningar kan du säkerställa att dina skyltar är anpassade efter ditt varumärke och din verksamhet.

Erfarenheter av företagsskyltning i Stockholm och globalt

För att få en bättre förståelse för hur företagsskyltar påverkar ett företags image och framgång, låt oss undersöka en fallstudie.

Fallstudie: Tomas Järund, Marknadschef Serneke Group AB

Tomas Järund, marknadschef på Serneke Group AB, berättar om deras erfarenheter av företagsskyltar från FocusNeo. Han betonar vikten av kvalitet och hur företagsskyltar har spelat en avgörande roll i deras varumärkespositionering och expansion.

Designa egna företagsskyltar online

För att skapa anpassade och attraktiva företagsskyltar erbjuder många företag onlineplattformar där du kan designa din egen skylt. Det ger dig möjlighet att välja rätt material, färger och layout som passar bäst för ditt företag.

Anpassade skyltar för företaget

Genom att designa egna skyltar får du full kontroll över utseendet och känslan för att se till att det passar ditt varumärke och ditt budskap.

Informativa skyltar och deras betydelse

Informativa skyltar är viktiga för att ge kunder rätt information vid rätt tillfälle. De hjälper till att förbättra kundupplevelsen och göra det enklare för kunderna att navigera genom dina lokaler.

Design för en framgångsrik företagsskylt

För att designa en framgångsrik företagsskylt är det viktigt att överväga färgval, typografi och layout. Det ska vara enkelt att läsa och förstå samtidigt som det speglar ditt varumärke på ett positivt sätt.

Gör din egen namnskylt till dörren

Utöver företagsskyltar erbjuder vissa företag även möjligheten att designa namnskyltar för dörrar.

Dörrskyltar och deras betydelse på arbetsplatsen

Dörrskyltar är inte bara praktiska för att ange namn eller titlar; de är också en del av arbetsplatsens professionella image.

Namnskyltar för dörrar och företag

Namnskyltar på dörrar ger ett personligt och välkomnande intryck för både kunder och kollegor.

Valmöjligheter för dörrskyltar

Dörrskyltar finns i olika storlekar och material och kan anpassas för att passa dina önskemål och behov.

Slutsats
Företagsskyltar för inomhus och utomhusbruk spelar en avgörande roll för att skapa ett starkt varumärke och locka kunder. Genom att välja skyltar som speglar ditt varumärkes identitet och erbjuder rätt information på rätt sätt, kan du skapa en positiv och minnesvärd kundupplevelse.

Oavsett om ditt företag är baserat i Stockholm eller har en global närvaro, är investeringen i kvalitativa och attraktiva företagsskyltar en strategi som lönar sig.

 

 

Kontakta oss!

Välkommen till En Skylt Mälardalen ABS! Kontakta vår kundtjänst vid frågor.

En Skylt Mälardalen AB

Orgnr: 559127-6869

Telefon: 070-413 10 77

Epost: Info@enskylt.se

Wayfinding – Skyltar inomhus

Wayfinding – Skyltar inomhus

Wayfinding är ett begrepp som används för att beskriva navigering i olika miljöer. Det kan handla om allt från inomhusskyltar till orienteringssyltar och ligger ofta till grund för många sorters skyltar. Gemensamt för dessa är att de skapar ett visst grepp om miljön...

läs mer
Skyltguide för taktila skyltar

Skyltguide för taktila skyltar

Wayfinding - skyltar inomhus är det system som används för att leda personer genom en byggnad eller område. Systemet kan innehålla skyltar, kartor och andra typer av vägvisningssystem för att hjälpa folk till sina destinationer. Skyltar är ett av de mest effektiva och...

läs mer